5 Sätt att Tjäna PENGAR genom att Skapa AI Konst

Fem sätt att tjäna pengar med hjälp av ai-genererad konst.

På senare år har AI-genererade konstverk etablerat sig som ett nytt konstområde, där AI-algoritmer används för att skapa konstverk som ofta är oigenkännliga från de skapade av människor. Denna nya form av att skapa ai konst har mötts både med spänning och kontroverser.

Vissa människor har ifrågasatt att skapandet av AI konst med tiden skulle kunna ersätta mänskliga konstnärer, men många konstnärer är öppna för AI-teknik och hittar sätt att anpassa den till sin egen kreativa praxis. Jag tror att skickliga konstnärer skulle ta detta framsteg inom AI som en möjlighet att utnyttja det och skapa ännu mer kreativa och intressanta konstverk.

I detta blogg inlägg ska jag gå igenom olika sätt som du kan använda dig av DALL·E 2, Midjourney eller Stable Diffusion för att skapa en extra inkomstkälla.

I tidigare inlägg ”5 Sätt att Direkt Tjäna PENGAR med Artificiell Intelligens” gick jag in på olika sätt att tjäna pengar på AI. I detta inlägg är fokuset på att tjäna pengar genom AI-genererad konst. Häng på!

Skapa AI konst för print-on-demand

Ett annat sätt att tjäna pengar på AI-genererade grafikelement är att skapa print-on-demand-produkter. Du skapar en design och laddar upp den till webbplatser som Zazzle, TeeSpring, Printify, RedBubble och CafePress.

Dessa webbplatser kommer sedan att trycka din design på olika produkter, som t-shirts, muggar, posters, block och telefonskal. Du kommer att tjäna en provision på varje försäljning.

Prova på Midjourney här!

Skapa och sälj AI-genererade grafikelement

Ett av de mest populära sätten att tjäna pengar på idag är genom att skapa och sälja AI-genererade grafikelement. Det finns en rad olika typer av grafik som man kan skapa med hjälp av AI-teknik för att sälja online, såsom illustrationer, texturer, mönster, bakgrunder för webbplatser, mobila bakgrundsbilder och målningar.

För att sälja dessa grafiska element finns det ett antal olika alternativ. Det mest vanliga är att sälja dem online via en bildsökningssida eller en online-marknad. Creative Market, Etsy, Adobe Stock, Shutterstock och iStock Photo är några av de mest populära webbplatserna för att sälja foton och grafik. Det finns även möjlighet att skapa din egen webbplats för att sälja din konst.

Skapa och sälj en NFT-samling

Nästa alternativ för saker som du kan göra med AI-genererad konst är att du kan skapa en samling NFTs. NFTs är digitala tillgångar som lagras på en blockchain. De kan representera allt från ett digitalt konstverk till en virtuell värld.

Du kan tjäna pengar från NFTs genom att köpa, sälja eller skapa dem. Om du vill skapa NFTs kan du göra det med en blockchain-plattform som Ethereum. Du måste skapa ett smart kontrakt för att spara din NFT på blockkedjan. Det är möjligt att skapa en fantastisk samling iterativa NFTs med AI-tekniker.

Sälj AI-konstgenerering som en tjänst

Det har blivit alltmer populärt att skapa AI-genererade konstverk nyligen, när företag och individer letar efter kreativa och kostnadseffektiva sätt att få imponerande bilder. Att skapa och sälja AI-konsterverks-service är ett bra sätt att tjäna pengar samtidigt som du får utlopp för din kreativitet.

Jasper ai skapar konst på nolltid
Skapa allt från konst till blogginlägg med Jasper.AI

Först måste du skapa ett portfolio som visar upp dina färdigheter och ger potentiella köpare en uppfattning om vilken typ av konst du kan producera. När du har skapat ditt portfolio, kan du börja marknadsföra din service på webbplatser som Upwork, Fiverr och liknande. Innan du marknadsför din service, se till att göra lite research om hur mycket som vanligtvis tas för grafisk design-tjänster så att du kan sätta en konkurrenskraftig pris.

När du skapar AI-konst, är det viktigt att överväga de tekniska kraven, som storlek och typ av bilder du skapar, programvaran du använder och de filformat som accepteras av dina klienter. Dessutom bör du alltid se till att kommunicera tydligt med din kund om deras förväntningar för projektet.

Med lite träning, ett starkt portfolio och en konkurrenskraftig pris kan du börja tjäna pengar genom AI-konstgenerering som tjänst.

Med hjälp av Midjourney genererade jag den utvalda bilden till detta inlägget.
Med hjälp av Midjourney genererade jag den utvalda bilden till detta inlägget

Skapa Innehåll om AI-konst

Som skapare av innehåll kan du tjäna pengar genom att starta en blogg eller YouTube-kanal. Det finns olika sätt att tjäna pengar – såsom att sälja reklamutrymme, affiliate-marknadsföring eller genom betalda prenumerationer. Du kan också tjäna pengar genom att skriva sponsrade inlägg.

En annan möjlighet är att skapa kurser eller workshops för att lära ut AI-konstgenerering. Det finns många online-lärplattformar, såsom Udemy, där du kan hålla din kurs och börja tjäna lite pengar genom att sälja ditt innehåll. Du kan också dela ditt innehåll på en blogg, podcast eller YouTube-kanal för att nå ut till fler potentiella kunder.

Om du lyckas bygga upp en rimlig mängd tittare, kan du tjäna bra med pengar genom att sälja reklam, affiliate-marknadsföring eller att sälja dina egna produkter.

Slutsats

Att tjäna pengar med AI-konstgenerering är ett utmärkt sätt att använda modern teknik för att få utlopp för din kreativitet samtidigt som du tjänar en extra inkomst. Det finns många olika sätt att gå tillväga, som att sälja AI-konstverk online eller skapa och sälja NFTs.

Du kan också tjäna pengar genom att skapa och sälja AI-genererade grafikelement eller sälja AI-konstgenerering som tjänster. För att lyckas med detta bör du dock först och främst skapa ett starkt portfolio och göra lite research om priset för samma tjänster på marknaden.

Genom att följa dessa steg kan du lätt tjäna pengar på AI-genererade konstverk.

skapa ai konst med Jasper.ai
Prova på Jasper Gratis!
Rulla till toppen